Järvi-Suomi
Mökkihaku » Järvi-Suomi

Järvi-Suomi- Hae mökkejä sijainnin mukaan

Järvi-Suomi tarjoaa unohtumattomia lomatunnelmia ja uusia kokemuksia vuoden ympäri. Löydä kotoisa mökki sinulle ja rakkaillesi kimaltavien järvien rannoilta tai vihreiden metsien keskeltä kesällä tai tutustu upeisiin lumisiin maisemiin ja ihaile jäätyneitä järviä talvella.

Jotta mökkihakusi onnistuisi mahdollisimman helposti, olemme jakaneet Järvi-Suomen neljään pienenpään alueeseen: Pohjoinen Järvi-Suomi, Itäinen Järvi-Suomi, Keski-Suomi ja Eteläinen Järvi-Suomi.

Voit valita nähtäväksi kaikki mökit Järvi-Suomessa tai jos tiedät jo mihin päin Järvi-Suomea haluat suunnistaa, voit hakea mökkejä sijainnin mukaan.


Näytä kaikki Järvi-Suomen mökit

Alueet:


Pohjoinen Järvi-Suomi

Pohjoiseen Järvi-Suomeen kuuluu Iisalmi, Kajaani, Kuhmo, Nurmes ja Nilsiä (Tahko). Järvistä suurimpia ovat Syväri, Onkivesi ja Nuasjärvi. Pielinen myös yltää Pohjoisen Järvi-Suomen alueelle. Pohjoisessa Järvi-Suomessa saadaan nauttia luonnonkauniista maisemista ja hiljaisista metsistä. Tiilikkajärven kansallispuiston hienot hiekkarannat ja Hiidenportin kansallipuiston jylhä rotko tarjoavat upeita kokemuksia luonnon keskellä. Melontaretkiä järjestetään alueella kesäisin jokia ja koskenkuohuja seuraillen. Pohjoinen Järvi-Suomi tarjoaa myös monenlaisia mahdollisuuksia metsän eläinten kuten karhujen, susien ja ahmojen tarkkailuun ja valokuvaamiseen.   

Jos vierailet Pohjoisella Järvi-Suomen alueella talvella, suosittelemme päiväretkeä hauskanpitoon Tahkolle tai Vuokatin hiihtokeskukseen. Kummassakin on hienot puitteet talvisiin harrastuksiin kuten lasketteluun, hiihtoon, lumilautailuun, moottorikelkkailuun ja koiravaljakkoajeluihin.

Näytä mökit Pohjoisessa Järvi-Suomessa

Itäinen Järvi-Suomi

Itäiseen Järvi-Suomeen kuuluu Joensuu, Outokumpu, Savonlinna, Kitee ja Lieksa. Suuria järviä tällä alueella on monia ja niihin kuuluu Pielinen, Orivesi, Haukivesi, Puruvesi ja Höytiäinen. Itäisessä Järvi-Suomessa voi jokainen löytää oman piilopirttinsä tyynen järven rannalta, uida, kerätä marjoja ja sieniä tai pyöräillä lähimetsissä. Itäisestä Järvi-Suomesta löytyy myös hengästyttävän kaunis Kolin kansallispuisto, jonka Ukko-Kolin laelta aukeaa Suomen kansallismaisema. Mahtava Pielinen ja lukuisat pienet puita kasvavat saaret siellä täällä saavat kokeneenkin matkailijan huokaisemaan ihastuksesta.

Koloveden ja Linnansaaren kansallispuistot sekä Punkaharjun alue ovat myös upeita päiväretkikohteita luonnon helmassa Itäisessä Järvi-Suomessa. Upea Olavinlinna Savonlinnassa, Valamon Luostari Heinävedellä, Kiteen Eläinpuisto ja maailman suurin puukirkko Kerimäellä kannattaa myös käydä katsomassa. Talvella laskettelua, hiihtoa ja lumikenkäilyä voi harrastaa esim. Kolin mahtavissa maisemissa.  

Näytä mökit Itäisessä Järvi-Suomessa

Keski-Suomi

Keski-Suomessa sijaitsevat Jyväskylä, Pieksämäki, Suonenjoki, Kuopio ja Varkaus. Suurimmat järvet tällä alueella ovat Kallavesi ja Konnevesi. Keski-Suomessa viihdytään keskellä kauniita järvimaisemia ja tuuheita metsiä. Kalasta, pyöräile, ui tai kerää marjoja ja sieniä kesällä. Talvella hiihdellään ja lasketellaan Kuopion Puijolla tai käydään Himoksella tai Tahkolla.

Vieraile UNESCOn maailmanperintökohteeksi merkityssä Petäjäveden vanhassa kirkossa, Puijon näköalatornissa Kuopiossa tai vaikka Alvar Aalto Museossa Jyväskylässä. Kuopiosta ja Jyväskylästä löytyy myös hyvät ostosmahdollisuudet, ravintoloita, kahviloita ja muita nähtävyyksiä.   

Näytä mökit Keski-Suomessa

Eteläinen Järvi-Suomi

Eteläiseen Järvi-Suomeen kuuluu Lappeenranta, Imatra, Puumala, Mikkeli, Jämsä, Joutsa ja Kuhmoinen. Suomen suurimmat järvet Saimaa ja Päijänne sijaitsevat myös tällä alueella. Eteläinen Järvi-Suomi tarjoaa ihanteellisen paikan rentoutumiseen ja luonnon rauhasta nauttimiseen. Kalasta, ui, veneile, lähde kävelylle metsiin, pyöräile tai vain lepää järven rannalla laineiden liplatusta kuunnellen.

Leivonmäen kansallispuisto Joutsassa ja jyrkkien kallioiden, hiekkaisten harjujen ja pienten luotojen muodostama saaristokokonaisuus Päijänteen kansallispuistossa ovat upeita retkikohteita Eteläisessä Järvi-Suomessa. Hiihdä ja lumikenkäile talvella tai lähde laskettelemaan Himokselle, Purnulle tai Freeski hiihtokeskukseen Ruokolahdelle.   

Näytä mökit Eteläisessä Järvi-Suomessa--